WOK локшина: історія, цікаві факти про китайську локшину WOK

WOK локшина: історія, цікаві факти про китайську локшину WOK

WOK локшина зовсім не схожа на звичні макарони. Відрізняється подачею, зовнішнім виглядом, набором інгредієнтів. Сьогодні її можна назвати інтернаціональною, адже вона подається в Америці, Китаї та в інших країнах. Рецептура постійно вдосконалюється. Сьогодні Вок локшина в Києві доступна всім бажаючим. Зголодніли? Азіатська кухня у вашому розпорядженні! В меню китайська локшина і рис у коробочках, суші-сети і багато іншого!

Історія ВОК локшини

ВОК

Локшину WOK придумали більше 2000 років тому в Китаї, але масове поширення набула близько 100 років тому. Існує безліч версій її появи, одна з них говорить, що блюдо вперше з’явилося в Кантоні, потім пройшло величезний шлях і в кінцевому підсумку потрапило в Росію. Конусоподібна тонкостінна сковорідка була на кухні кожного китайця, а пізніше стала обов’язковим атрибутом кочових народів. Її головна перевага в тому, що продукти готуються з рекордною швидкістю, зберігаючи максимум смакових якостей і вітамінів.

WOK використовували бідняки оскільки у них не було можливості топити дорогі печі, доводилося використовувати невеликі плити. В якості палива виступала солома і трава, вони швидко перегорали, відповідно давали мало тепла. З тієї ж причини ВОК прижився у кочівників. Тонке дно бисть нагрівалася, передаючи тепло стінок.

Локшина теж ставилася до раціону простолюдин. Її використовували поряд з рисом, пшеницею, бобами. WOK поступово витіснив їх з раціону, віддавши пальму першості страв з тіста. Варені шматочки тіста просто обсмажували в сковорідці і лише через століття локшина придбала звичне для нас оформлення. Але як то кажуть, не тестом єдиним … Блюдо готували з перемеленого проса, рису та інших зернових. Замішували тісто, розгортали, розрізали його на тонкі довгі смуги. Кожен вид був смачним і унікальним по-своєму. Багато традиції збереглися до наших днів. Легенда свідчить, що локшина символізує довголіття, тому чим довше, тим краще.

Китайська рецептура страв неймовірно затребувана в різних куточках світу. Особливий смак гарантований, адже крім особливою технологією приготування в сферичної сковороді, макаронні вироби приправляють східними спеціями.

Цікаво ще: Що таке боул і чи дійсно це корисна їжа?

WOK локшина сьогодні

ВОК

Сьогодні WOK вважається смачним, але в той же час доступним блюдом. Локшину замовляють з доставкою додому, купують в східних ресторанах, готують вдома. Деякі точки фаст-фуду пропонують її своїм клієнтам, як швидку закуску. Купити коробочку з коханою локшиною можна в різних точках світу, як страви китайської або пан-азіатської кухні.

Популярність забезпечена рядом переваг:

  • Завдяки швидкій технології приготування зберігається максимум вітамінів і мінералів.
  • Можливість швидко вгамувати голод.
  • Тонкий аромат, апетитна подача.
  • Не несе шкоди фігурі, оскільки швидко засвоюється.
  • Унікальне поєднання продуктів, включаючи соуси.
  • Легкість приготування навіть в домашніх умовах.
  • Більшість інгредієнтів можна купити в найближчому супермаркеті.

Секрет приготування простий: сковороду ВОК розжарюють на великому вогні, наливають трохи олії і швидко обсмажують всі компоненти, додаючи їх по черзі. При цьому, вміст тонкостенного чана потрібно постійно помішувати. Технологія приготування отримала назву “Стир-Фрай”. Віртуози підкидають інгредієнти в повітрі, а іноді використовують вплив відкритим вогнем – він кілька хвилин палає в сковороді.

Наш Топ кращих рецептів локшини WOK

WOK – це інтернаціональне блюдо, тому кожна країна внесла в його приготування свою лепту. З кожним днем ​​стає все більше способів подачі, адже фантазію кухарів складно обмежити рамками. Але від це блюдо тільки виграло – вийшло безліч різновидів. Якщо хочеться спробувати класичний варіант, варто зупинити вибір на одному з наступних позицій. Кожен має яскраво-вираженим, незабутнім смаком, що багато в чому обумовлено додаванням соусів, в їх числі: Теріякі, устричний, тайський і інші.

Локшина удон з овочами

Удон-с-овощами

Це відмінне рішення для вегетаріанців. Вона смачна, легка, швидко засвоюється і дарує заздрю ​​порцію вітамінів. В її складі: морква, болгарський перець, соковита кукурудза, гриби і багато іншого.

Для овочевих страв відмінно підходять різні соуси, насіння, горіхи. Все це вносить свою лепту в загальну картину смаку. Існує безліч інтерпретацій WOK з овочами, у кожної людини є можливість вибрати відповідні поєднання. Головний секрет приготування в тому, що всі інгредієнти повинні бути свіжими. Консервовані і заморожені підходять лише для окремих рецептів.

Локшина удон з куркою

Удон-с-курицей

Багато хто вважає тайську їжу гострої, але це переконання в корені невірно. Просто входять до складу соуси і овочі додають блюдам кисло-солодкий насичений смак і аромат. Якщо вам ближче по духу наша кухня, спробуйте локшину ВОК з куркою. Соковиті шматочки м’яса доповнені кукурузкой Бейбі, болгарським перцем і капустою брокколі. Як доповнення виступає соус Пад-тай і насіння кунжуту.

Пропонуємо вашій увазі наш фірмовий рецепт локшини з куркою, в складі:

  • куряче стегно;
  • морква, печериці;
  • перець болгарський, червона цибуля Марс;
  • кінза і цукровий горошок.

При додаванні овочів потрібно дотримуватися пропорції: 1:1, тобто всього має бути порівну.

Локшина удон з яловичиною

Удон--с-говядиной

Любителям м’яса не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати ВОК. Фірмова локшина з телятиною – ідеальне рішення для повноцінного обіду. Смачний тандем доповнений овочами і соусом Теріякі.

Варто відзначити, що локшина готується з пшеничного борошна, води і солі. У ній немає інших домішок і добавок, а завдяки спеціальній технології приготування вдається отримати ніжний смак. Саме тому ВОК поєднується з різними добавками, зокрема овочами і м’ясом.

Локшина удон з морепродуктами

Харусаме-с-мориками

З’єднати макаронні вироби з морепродуктами ?! Що може бути простіше! Але з огляду на, що в основі саме локшина WOK, вийшло геніально! З додаванням овочів смак тільки поліпшується. Морква, болгарський перець, брокколі, пекінська капуста, кукурудза Бейбі знайшли в цій композиції своє місце. Устрична заправка стала фінальним акцентом і кардинально змінила смак.

У нашому ресторані ви можете спробувати смачне блюдо WOK локшину з морепродуктами, в складі якого:

  • філе кальмара, мідії та креветки;
  • цибуля Марс, печериці, болгарський перець;
  • кінза і солодкий горошок.

Кухарі строго дотримуються технології приготування, обсмажують інгредієнти на тонкостінної конусної сковороді, постійно перемішуючи. Завдяки рівномірному обсмажування на великому вогні, шматочки виходять рум’яними, але всередині соковитими.

У нашому ресторані можна замовити азіатську локшину різних видів. Кур’єри привезуть замовлення без запізнень в призначений час, до вашого будинку, офісу і навіть на пікнік!

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *