Скільки можна зберігати суші і роли?

Скільки можна зберігати суші і роли?

В останні роки японські страви стрімко заполонили наші столи. Суші і роли добре користуються попитом через легкість процесу приготування і феєричного смаку. Достаток різновидів поєднань інгредієнтів дозволяє кожному знайти продукт до душі, до того ж дана їжа досить легко сприймається організмом.

Але при вживанні ролів варто пам’ятати про обережність. Багатьох клієнтів хвилює, скільки зберігати суші і роли, рекомендовані умови зберігання та «доживе» чи страви до застілля, якщо замовити його за кілька годин до свята, в якій температурі краще залишити продукцію.

Термін придатності суші та ролів

Будь-японець вам скаже, що якщо блюдо не з’їли через 4 години, то воно стає вже не придатним в їжу. Дане твердження обумовлено не тільки технічними особливостями зберігання морепродуктів, але і традиціями, тому що риба, яку вони виловили понад 4 години назад, вже вважається не свіжою.

В Україні все простіше – часто блюдо виготовляють із замороженої риби. Ми використовуємо продукцію високої якості, завдяки чому суші і роли можуть зберігатися довше. Залежно від використовуваної начинки термін розтягується від 3-4 годин до доби в холодильнику.

Важлива умова – це додавання до складу японського блюда виключно продуктів першої свіжості. Застосування продуктів з відповідним до кінця терміном придатності виключено. Перш, ніж відправляти суші або роли на зберігання, слід заздалегідь уточнити їх склад і взяти до уваги термін придатності компонентів. При цьому краще орієнтуватися на самий мінімальний відрізок часу.

Зберігання японських страв вимагає відповідального підходу. Для уникнення неприємних наслідків у вигляді харчового отруєння вибирайте перевірені доставки і залишайтеся уважні до стану страви. Зверніть увагу: існують види риби, накопичують токсини і шкідливі бактерії після закінчення терміну зберігання.

Краще з’їсти відразу після приготування

Щоб насолодитися всім смаком суші та ролів, краще спожити їх в перші три години. Протягом години їх можна тримати при кімнатній температурі, після цього краще помістити блюдо в холодильну камеру.

Роли, в які додається риба, краще відразу з’їдати – це буде найбезпечнішим рішенням. Роли, в яких присутній сир, рекомендуємо вжити протягом 5-6 годин. Набагато довше зберігаються вегетаріанські овочеві суші – що входять до них інгредієнти не відносяться до категорії швидкопсувних, така їжа не представляє небезпеки після доби в холодильнику.

Скільки часу зберігаються роли в холодильнику?

Безумовно, суші і роли бажано вжити відразу. Але викидати те, що не з’їли, не хочеться і стає ребром проблема зберігання продукції. Зверніть увагу: японські страви слід укласти на плоску посуд з порцеляни і обмотати в харчову плівку або фольгу. Це обумовлено особливостями рису, який швидко вбирає запахи холодильної камери. Щоб уникнути неприємних наслідків, варто заздалегідь подбати про герметичність упаковки.

Оптимальні терміни зберігання ролів

Взагалі, щоб отримувати від продукту тільки задоволення і не ризикувати своїм здоров’ям, потрібно дотримуватися таких рекомендацій:

  • Якщо до складу ролів або суші входить сира риба, то при будь-якому підході воно не може зберігатися довше години. До речі, це стосується і магазинних продуктів, виробів, що доставляються на будинок (в даному випадку годину відраховується з моменту відкриття упаковки).
  • Якщо в складі виробів немає сирої риби, але є майонез, термін придатності становитиме не більше 2 годин. Цих же параметрів рекомендується дотримуватися і при наявності в страві вершкового сиру.
  • А ось страви з солоною або копченою рибою, іншими свіжими компонентами (за умови відсутності вже згаданих продуктів, які швидко псуються) можна зберігати в холодильнику протягом 16-18 годин.

Сьогодні в супермаркетах можна знайти набори суші або ролів у вакуумній упаковці. Виробники позиціонують такий підхід, як найнадійніший в плані зберігання продукту, стверджуючи, що їх навіть не обов’язково тримати в холодильнику. Насправді, це просто маркетинговий хід, в даному випадку вакуум не забезпечить компонентів страви потрібних умов, а ось очевидні проблеми замаскує.

Важливою є температура зберігання. Краще поставити продукт в середину холодильника подалі від дверцят. Зазвичай в таких місцях підтримується оптимальний режим від 2 до 6оС. Більшість ролів потрібно з’їсти перш, ніж з моменту приготування пройдуть добу. Таким чином, ви можете не сумніватися в свіжості продукту. Чи не рекомендуємо замовляти набори заздалегідь – краще зробити замовлення безпосередньо перед трапезою, щоб залишатися впевненим в свіжості і безпеки приготованого блюда.

Чи можна зберігати роли в морозилці?

Як і японці, ми категорично проти зберігання суші та ролів в морозилці. Бажаючи зберегти свіжість, багато хто забуває, що якщо неправильно заморозити продукт, є велика ймовірність розмноження бактерій, які можуть привести до отруєння. Якщо роли заморозити, то вони втратять не тільки зовнішній вигляд, але і свої смакові якості, а заморожений рис – висихає.

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *