Навіщо потрібен імбир і чи треба розводити васабі в соєвому соусі?
Навіщо потрібен імбир

В Японії безліч традицій і звичаїв. Більшість з них стало натхненням для кращих кухарів світу. Одним з найпопулярніших японських страв в нашій країні вважаються суші. Існує думка, що суші дуже далекі від свого японського предка. Давайте розберемося в культурних відмінностях двох країн і спробуємо зрозуміти, так це насправді чи ні.

Неспроста суші і роли прийнято їсти з васабі і імбиром. Ні для кого не секрет, що ця страва в Японії, як правило, готується із сирої риби і морепродуктів. А імбир і васабі — це сильні природні знезаражувальні та протимікробні засоби. Проте, рішення про те, що і в якій кількості додавати в суші, залишається за вами.

Трохи історії

Перші суші (або інакше їх ще називали «сусі») були абсолютно не схожі на сучасні. Їх приготування переслідувало лише одну мету — зберегти рибу. Так, рибу чистили, засолювали на кілька місяців, потім промивали і сушили. Потім її начиняли вареним рисом і знову солили. І тільки після цього залишали в спеціально підготовленій воді приблизно на рік. Згодом же в їжу вживали виключно рибу. А ось рис ніхто не їв. Його просто-напросто викидали.

Суші сьогодні

Суші сьогодні

В Україні прийнято їсти суші в такий спосіб: васабі розводять в соєвому соусі, після чого суші цілком занурюють в соус і кладуть в рот. В кінці ми зазвичай заїдаємо їх імбиром. Насправді так їсти суші не зовсім правильно.

А як же правильно їсти суші?

Перше, що робити не рекомендується — це розводити васабі в соєвому соусі. Справа в тому, що в такому випадку обидва продукти втрачають свої смакові якості. Найкраще покласти трохи васабі поверх суші, і вже після цього вмочити їх в соусі.

Друге: в японській кухні не прийнято вмочати суші в соєвий соус. Вважається, що це перебиває смак рису, який вже заздалегідь приготовлений з додаванням усіх необхідних інгредієнтів. Правильніше буде вмочити в соус лише невелику частину сирої риби, яка сама по собі більш прісна, ніж рис.

І, нарешті, третє: суші можна їсти тільки цілком, не надкушуючи їх.

Трохи про імбир

Імбир — це не окрема страва і навіть не приправа. Тонко порізаний і маринований корінь імбиру (його називають ще “гару”) допомагає виводити з організму токсини, благотворно діє на травну систему і бореться з шкідливими бактеріями в організмі. Крім цього, він заспокоює нервову систему і діє на тіло розслабляючи. Він володіє терпким ароматом і приємним пекучим смаком. Маринований імбир, нарізаний на тонкі пелюстки, необхідний, щоб освіжити смакові відчуття від різного виду ролів або суші. Перед вживанням наступної страви рекомендується з’їсти невеликий шматочок імбиру, його гострий смак нейтралізує присмак попереднього ролу і дозволить сповна насолодитися смаком наступного.

Де ще скуштувати суші від Watatsumi?

Суші-бар Watatsumi розташований в ТРЦ Караван Outlet дає можливість всім бажаючим замовити максимально швидку доставку до дверей вашого будинку і офісу. Великий асортимент суші різних видів (класичні, гострі і запечені) і різноманіття начинок зможуть оцінити найвибагливіші поціновувачі японської кухні.

Ми готуємо тільки зі свіжих продуктів,  виключно після оформлення Вашого замовлення, так що ви можете бути впевнені в чудовій якості і оригінальному смаку страв.

У ресторані Watatsumi ви можете замовити доставку суші. В комплекті передбачені усі необхідні аксесуари: одноразові дерев’яні палички, соєвий соус, японський хрін «Васабі», маринований імбир. Доставка з ресторану Watatsumi здійснюється в усі райони Києва.

Залиште коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *